Redactada: 2022-09-11
Si es pot destacar alguna cosa d'aquesta pel·lícula és el conjunt de sensacions enfrontades que se'm plantegen; l'ambivalència que comporta que els punts forts que té siguin els mateixos punts dèbils.

Personalment, trobo un encert el toc costumista del film i el focus en els personatges secundaris, encara que el públic menys fanàtic potser els hauria agradat més participació dels dos (o tres) superguerrers per antonomàsia. Per a mi, això no suposa un problema: al manga tenen Goku i Vegeta per estona.

L'estil d'animació digital és potser el principal objecte de controvèrsia. El resultat general és positiu, molt més encertat que l'emprat en escenes de lluita en altres pel·lícules; però també és cert que les escenes puntuals d'animació en 2D que ens delecten en aquesta peli són impecables, i vénen ganes de veure-la sencera d'aquesta manera. A més, amb l'animació digital els personatges perden certa expressivitat en moments puntuals, i el moviment dels llavis no acaba de ser del tot fluid, fet que pot dificultar el "lipsing" en el doblatge (també en moments molt puntuals). També he trobat a faltar unes coreografies més treballades en els combats: queden lluny de l'espectacularitat de les batalles més èpiques de la franquícia.

La trama és l'altre punt polèmic. Per una banda, gaudeixo de les referències a la sèrie dels '90, però per l'altra, em pregunto si tirar massa de nostàlgia és un símptoma de manca d'idees. Potser seria més adient centrar esforços en un bon guió i deixar les referències i els nivells de poder (i noves transformacions tretes de la màniga) en un segon pla; això també valdria per tota la saga de Bola de Drac Súper.

Voldria fer una petita menció a la banda sonora, ja que l'he trobat molt èpica, quasi al nivell de l'anterior pel·lícula de "Bola de Drac Súper: Broly", però he trobat que hi té poca presència...

Finalment, un punt on crec que molta gent estarà a favor és l'èxit del doblatge en català. Com és habitual, han fet una feina magnífica; alguna veu canviada, però ben adaptada. Això sí, he trobat a faltar la veu original d'en Mestre Karin (no he trobat qui és l'actor de doblatge): aquella veueta de gatet era ideal per al personatge. Com a molt, torno a mencionar la dificultat d'aconseguir un bon "lipsing" a causa de l'animació digital, però crec que això és més un problema d'animació que de doblatge. En definitiva, un treball excel·lent (especial menció al Makankosappo final d'en Son Gohan: pèls de punta!).
Guion
3 ✮
Banda sonora
4 ✮
Interpretación
5 ✮
Efectos
4 ✮
Ritmo
3 ✮
Entretenimiento
3 ✮
Complejidad
2 ✮
Sentimiento
4 ✮
Duracion
4 ✮
Credibilidad
3 ✮
Fotografía
4 ✮
Dirección
4 ✮

Valoraciones en tu crítica:

Comentarios

Todavía no hay comentarios