Lenka Krobotová

¿Quién es Lenka Krobotová?

Lenka Krobotová se narodila 10. března 1977 v Plzni, do rodiny slavného divadelního režiséra a herce Miroslava Krobota. Zprvu se věnovala lidovému a scénickému tanci, aby se nakonec stejně nechala zlákat prkny, co znamenají svět. První role ztvárnila v divadle Kašpar, kde pouze zaskakovala. Po úspěšném absolvování DAMU se stala členkou Dejvického divadla v Praze, kde několikrát spolupracovala se svým otcem. Od roku 2000 zde ztvárnila spoustu nezapomenutelných rolí, jako byla Grušenka v Bratrech Karamazových, Stella ze hry Tramvaj do stanice Touha nebo Aglája v Idiotovi. Hostovala i v divadle na Vinohradech, Činoherním klubu nebo v divadle ABC. Ve filmu se objevila už v roce 1993, coby členka tanečního souboru Impuls tančila v muzikálu ŠAKALÍ LÉTA Jana Hřebejka. Mihla se v ÚTĚKU DO BUDÍNA, v černé komedii JEDNA RUKA NETLESKÁ nebo v pohádce KRÁLOVNA SE SLONÍMA NOHAMA. První větší roli ji nabídl až režisér Julius Ševčík v česko-finském dramatu RESTART. Hned třikrát si vystřihla roli zdravotní sestřičky, a to v seriálech DOBRÁ ČTVRŤ a HRABĚNKY i ve filmu BRAINSTORM. V originálním snímku Petra Zelenky KARAMAZOVI, inspirovaném jeho divadelní hrou z Dejvického divadla, nesměla chybět. Ztvárnila zde lehkovážnou Grušenku, kterou ztvárňovala již na jevišti. Lenka vytvořila i několik zajímavých rolí v rozhlase, jako byla například Maryša ve stejnojmenné inscenaci. Má dva bratry, kteří mají také sklony k herectví. Nedávno se stala i matkou a svůj stav tehdy komentovala: ,, Ty teploty jsou strašné, přesto se ale snažím léto užít, jak jen to jde. Dítě se má narodit každým dnem. Nevím, jestli to bude kluk nebo holka. A ani to nechci vědět. Cítím se přesto dobře, že když jsem teď v jiném stavu ráda se dojímám.“ Lenka Krobotová dnes patří k nejúspěšnějším hercům svojí generace a jistě se od ní máme ještě na co čekat.

Géneros más habituales en las películas de Lenka Krobotová

Géneros más habituales en las series de Lenka Krobotová

Películas

Últimas películas en orden cronológico

Series

Últimas series en orden cronológico

Compañeros de trabajo recientes de Lenka Krobotová

Las imágenes y retratos de actores o actrices mostrados en este sitio web son obtenidos de la base de datos de The Movie Database (TMDB). En el caso de que alguna imagen o fotografía sea incorrecta, ofensiva o infrinja derechos de imagen, puede ser editada o eliminada de TMDB, lo que resultará en su eliminación correspondiente en este sitio. En última instancia, los usuarios también pueden utilizar el formulario de contacto ubicado al pie de la página para solicitar la corrección o eliminación de cualquier contenido.

The images and portraits of actors or actresses displayed on this website are sourced from The Movie Database (TMDB). In the event that any image or photograph is incorrect, offensive, or violates image rights, it can be edited or removed from TMDB, subsequently ceasing its display on this site. As a final recourse, users may also utilize the contact form located at the bottom of the page to request the correction or removal of any content.